Despre mine

Psihoterapeut Ioana Alexandra Dumitru

Psiholog Clinician și Psihoterapeut în supervizare

Psiholog acreditat de Colegiul Psihologilor din România, absolventă a Facultății de Psihologie și a formării profesionale în Psihoterapie Scurtă Strategică la Centrul de Terapie Strategică din România. Sunt psiholog clinician cu drept de liberă practică și psihoterapeut având formare în terapie scurtă strategică, în supervizare.

Experiența profesională am început-o practicând terapie comportamentală, logopedie, terapie prin artă și dezvoltare personală cu copii, cu diferite tulburări. La care a presupus și consilierea clinică a părinților și îndrumarea acestora spre a atinge eficiența maximă a terapiei copiilor, pentru a-i ajuta în rezolvarea conflictelor, a problemelor de învățare și adaptare socială. Am administrat și interpretat teste psihologice de evaluare a inteligenței, a nivelului de dezvoltare la copii, starea emoțională, aptitudinilor sau personalității. Pe tot parcursul anilor de când am început această minunată călatorie alături de cei care au avut nevoie de îndrumare, am realizat că întotdeauna există o posibilitate de schimbare în direcții sau moduri inimaginabile și că este nevoie doar de un moment de curaj pentru a lovi prima pisă de domino și a vedea reacția în lanț la această schimbare.

Cum te pot ajuta?

Scopul meu este de a crea un mediu cât mai confortabil, sigur, în care vom lucra împreună pentru a atinge obiectivul dorit

Hai să ne cunoaștem!

Așa cum spune Jacques Salome, un renumit psihosociolog, „un angajament lucid și sincer presupune acceptarea faptului că orice implicare este o implicare a trei componente: eu, tu și o parte de necunoscut și de mister legată de evoluţia posibilă a fiecăruia. Mă angajez şi faţă de această parte de mister din tine, parte necunoscută ţie, parte necunoscută mie, un potenţial pentru schimbare pe care nici tu, nici eu nu-l putem ignora, nici ascunde prea multă vreme”.

Programează o întâlnire

Întrebări

Ce mă recomandă?

Pe lângă experiența mea profesională, mă informez constant despre ultimele dezvoltări sau progrese în domeniul psihologiei și despre studierea proceselor mentale și comportamentale umane, individuale și colective prin participarea la conferințe, training-uri și workshop-uri.

Ai nevoie de îndrumare pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit, situația actuală sau o anumită relație?

De când mă știu, misiunea mea a fost, este și va fi aceea de a-i ajuta pe ceilalți, de a destinde atmosfera (atunci când este cazul) și, de a instiga la zâmbit! Indiferent de cazul cu care ne vom confrunta, vor exista multe modalități prin care pot interveni pentru a-ți fi de ajutor. Cel mai important lucru este să vrei să schimbi traseul pentru ca împreună, să dăm startul unei avalanșe de schimbări benefice pentru tine.

Treci prin-un impas, o traumă sau printr-o schimbare care te afectează emoțional și ai nevoie de ajutor pentru a ști cum să depășești?

Îmi doresc să fiu alaturi de tine, cel care ai hotărât că ai nevoie de o schimbare sau de îndrumare pentru a depăși o anumită situație problematică din viața ta. Vreau să te ghidez în a te re/descoperi și să găsim împreună resurse interioare pentru o calitate mai bună a vieții tale.