Psihoterapeut Ioana Alexandra Dumitru

Psiholog acreditat de Colegiul Psihologilor din România, absolventă a Facultății de Psihologie și a formării profesionale în Psihoterapie Scurtă Strategică la Centrul de Terapie Strategică din România. Sunt psiholog clinician cu drept de liberă practică și psihoterapeut având formare în terapie scurtă strategică, în supervizare.

De asemenea, am urmat cursurile de formare pentru Practician Business and Life Coach, Practician Time Line Therapy, Practician Neuro-Linguistic Programming (NLP), Hipnoterapeut, certificate The American Board of NLP si The American Board of Hypnotherapy.

Experiența profesională am început-o practicând terapie comportamentală, logopedie, terapie prin artă și dezvoltare personală cu copii, cu diferite tulburări. La care a presupus și consilierea clinică a părinților și îndrumarea acestora spre a atinge eficiența maximă a terapiei copiilor, pentru a-i ajuta în rezolvarea conflictelor, a problemelor de învățare și adaptare socială. Am administrat și interpretat teste psihologice de evaluare a inteligenței, a nivelului de dezvoltare la copii, starea emoțională, aptitudinilor sau personalității.

În ultimii ani, am dobândit experiență în lucrul cu adulții și adolescenții în propriul Cabinet de Psihoterapie.

Pe tot parcursul anilor de când am început această minunată călatorie alături de cei care au avut nevoie de îndrumare, am realizat că întotdeauna există o posibilitate de schimbare în direcții sau moduri inimaginabile și că este nevoie doar de un moment de curaj pentru a lovi prima pisă de domino și a vedea reacția în lanț la această schimbare.