Evaluare psihologică și logopedică

Gratuite în luna martie.

Adresabilitate varstă: 0-6 ani

Evaluarea constă în aplicarea testelor Denver II și Portage, instrumente recunoscute în detectarea potențialelor probleme de dezvoltare la copiii de 0-6 ani, precum și Fisă de examinare logopedică.

 Cum se va desfasura evaluarea?

La prima întalnire se va discuta despre istoricul copilului și cel familial, despre perioada sarcinii (anamneza)și se va desfășura doar în prezența părinților.

La a doua întalnire va fi testarea și observarea directă a copilului. Se poate ca aceasta să se prelungească cu încă o întalnire dacă copilul va fi obosit, sau va avea o zi nefavorabilă testării.

În funcție de dificultățile copilului, vom stabili dacă se va face doar evaluare psihologică, logopedică, sau ambele. La a treia întâlnire se va desfășura evaluarea inițială a nivelului limbajului și al pronunției, dacă se va opta pentru ambele evaluări. Aceasta poate dura una sau două ore, în funcție de concentrarea și comportamentul copilului.

La a patra întâlnire va fi interpretarea raportului logopedic/psihologic precum și discutarea planului de intervenție personalizat de către specialist. După acest pas, se pot începe ședințele de terapie.

Evaluarea nu poate fi folosita pentru încadrarea în grad de handicap.